23 de desembre del 2011

Amanida de fumats

Ara que estem en plenes festes de Nadal, bé, encara no oficialment, però si quant a celebracions es refereix.

El cas és que a la feina vam fer un sopar de Nadal. Un sopar de "traje" (sí, això "yo traje esto y tu lo otro").

A mi, tot i que em venia molt de gust cuinar alguna cosa el·laborada, al final em va tocar portar una amanida (una mica per equilibrar el menú i una mica per la meva manca de temps per cuinar).

Així que vaig decidir fer una amanida especial, per a que la taula i el paladar fessin festa, també.

L'amanida de fumats (la foto no és meva) és molt senzilla i queda molt vistosa i boníssima.
Us poso aquí els ingredients:

  • Mescla d'enciams (d'aquella que va en bossa ja neta i preparada, és molt més còmoda). 
  • Fumats: jo compro el pack de Mercadona que conté salmó, bacallà i truita (crec).
  • Tàperes: hi ha molta gent a la que no li agraden, però en aquesta recepta queden de meravella
  • Vinagreta de mel: oli + vinagre de mòdena + una cullerada de mel (o dues, depèn del gust de cadascú)
Es pot servir en una font grossa o bé en racions petites. Si s'acompanya d'una llesca de pa cruixent, queda molt bé.

21 de desembre del 2011

Fondant de núvols



A través de "Azúcar con amor" (com m'agrada aquesta web!) he trobat aquest vídeo súper senzill sobre com fer el fondant per a decorar els pastissos. 

He llegit en diversos fòrums (però ara no us sabria dir quins, ja em perdonareu, m'he perdut mirant coses i coses...) que aquest fondant no és tan "professional" com el que venen ja fet, però és més econòmic i, per suposat, molt més fàcil de trobar. 

Us adjunto la explicació de la recepta, que potser no cal, però tenir-ho per escrit sempre va bé:
  • Núvols de "chuche" (preferiblement blanques)
  • Sucre glass (el doble de pes que els núvols) - aquí he llegit, també que s'ha de fer servir sucre glass comprat, no val triturar el sucre refinat normal que tenim a casa! (ho comprovaré i us diré el què). 
  • Unes culleradetes d'aigua (3 o 4) o d'essència de vainilla o de gessamí. 
  • Mantega (sense sal) per a untar el bol i les mans. 
Realment els ingredients són senzillets. Estic desitjant tenir una estoneta lliure per a poder realitzar la massa i explicar-vos l'experiència!

20 de desembre del 2011

El meu regal de Nadal

M'encanta cuinar. Des de sempre em recordo enganxada a les faldilles de la meva mare mentre ella anava d'aquí cap allà a la cuina. "Mama, això com es diu?" "Mama, això per a què serveix?"

I ma mare, pobra dona, intentant cuinar amb una marreca enganxada al cul...

Fa uns dies vaig decidir donar-me una alegria per Nadal i autoregalar-me un curs de cuina. Buscant i buscant em vaig trobar amb el meravellós món de la rebosteria i la decoració dolça... vaig buscar vídeos a Youtube i vaig enamorar-me d'aquest canal:

La Conchín (que també té la seva pàgina web) fa uns pastissos espectaculars i em va animar (tot i que ella no ho sàpiga) a apuntar-me al curs de decoració de pastissos que ofereix una altra blocaire pastissera: Maryquylla

Total, que al final vaig pensar que estaria bé poder tenir un recull dels vídeos, blogs, receptes i demés que vaig trobant i tenir-ho organitzat tot (i, a més anar compartint amb tothom a qui li interessi). 

I així ha nascut aquest nou blog. Ja veurem el que dura, però l'engego amb il·lusió (com els altres 6 o 7 que he engegat aquest últim any... xD).