Imatge extreta d'aquí |
Me la va regalar la meva sogra i la veritat és que és una passada. No la he fet servir per preparar grans plats, però sempre m'ajuda d'una manera o una altra.
I, per suposat, tothom qui tingui una Thermomix hauria de conèixer al meu gran amor internàutic: Velocidad Cuchara.
De debó, estic enamorada d'aquesta dona: Rosa Arda. És una passada la dedicació que li té a la seva pàgina i lo meravelloses que són les seves receptes. De debó, no és conya, sempre surten clavades i boníssimes (i si no teniu Thermomix podeu passejar-vos-hi igual per la seva web que trobareu un munt d'idees per a fer!).
En definitiva, que avui per dinar he fet una de les seves receptes. I és que ara que la coliflor està barata és una gran i nutritiva opció per menjar!
Ingredients:
- Una coliflor neta (separada per "pomets")
- 200gr de pit de gall dindi gruixut (d'aquells que vénen en "barres").
- 30 gr d'oli d'oliva
- Una ceba petita (més o menys de 30gr).
- 600 gr de carbassons pelats i nets (és important que no els quedi cap trosset de pell, si no la beixamel tindria un aspecte verdós...)
- 150 gr de llet (a la recepta posa 200, però a mi em sembla que la beixamel queda molt líquida)
- 4 formatgets desnatats (o sencers si no us importa afegir caloríes).
- Sal
- Pebre
- Nou moscada
- Formatge per a gratinar (jo li vaig posar Parmigiano, però li podeu posar mozzarella, o el que us vingui de gust).
Preparació:
- Posem la coliflor neta i tallada en una olla amb aigua i sal. Portem a ebullició i deixem uns 10 minuts o un quart d'hora. A mi m'agrada més aviat "al dente", però això va a gustos...
- A la thermomix poseu l'oli d'oliva i programa 3 minuts, temperatura varoma i velocitat 1.
- Quan acabi el temps, afegim la ceba tallada a la meitat i els carbassons tallats a trossos (poden ser grandets) i programem 7 minutos, temperatura Varoma, velocitat 1.
- Quan acabi el temps afegim la resta d'ingredients i programem 15 minuts, 100º de temperatura i velocitat 1.
- Un cop acabi aquest temps, triturarem durant 15 segons a velocitat 5 (sense temperatura) i comprovarem que ha quedat homogeni. Si no, programem 10 segons més a velocitat 5 fins que quedi homogeni.
- Escorrem la coliflor durant una estona per a que deixi anar el màxim d'aigua.
- Preescalfem el forn a 200º, amb el gratinador i calor a baix (si no teniu aquesta opció, només amb el gratinador).
- En una safata de forn posem una capa de la beixamel i la meitat del pit de gall dindi tallat a quadradets petits. A continuació posem tota la coliflor i, seguidament, cobrirem amb la resta de la beixamel. Acabarem la plata de forn posant-hi el nostre formatge ratllat preferit (si esteu a règim o voleu controlar les calories vénen formatge ratllat light que està prou bo!).
- Posem al forn i esperem fins a que el formatge estigui fos i daurat.
- Servim i gaudim d'un plat sa, econòmic i molt complet. Però sobretot boníssim!!!
*Es pot fer la versió vegetariana: només cal treure-li el pit de gall dindi.