30 de maig del 2013

Mojito de te verd (light)


Segueixo fent dieta. Aquest any la operació bikini va en sèrio, crec que ja us ho vaig dir. I vaig perdent, poc a poc, però sense pausa. Diu la meva dietista que anem bé. Jo, mentre no pugi, ja estic feliç. :)

El cas és que avui em venia de gust beure alguna cosa que no fos aigua. Però quedaven descartats els sucs de fruites així com els refrescos per la gran quantitat de calories que aporten (i perquè no en tenia cap de "light" a la nevera... xD).

He recordat que feia uns dies havia fet un te verd amb menta i el tenia a la nevera, refredant. I llavors he obert el calaix de les verdures i hi havia una llima esperant-me. He sumat dos i dos i... he fet l'experiment. Ha quedat boníssim!

El te verd és antioxidant, ajuda en la pèrdua de pes i té una baixa concentració de teina, però suficient per a activar-nos una mica (fins i tot hi ha llocs que diuen que podria ajudar en la prevenció de les càries!!!).
La llima té un gran contingut de Vitamina C i de Potassi, és altament diurètica, té propietats antioxidants, depuratives i reconstituents. I aquestes són només algunes de les propietats que té, podeu llegir més aquí.

Ingredients (per a 4 o 5 gots):
  • 1,5 l d'aigua mineral
  • 10 bossetes de te verd amb menta (a veure, si ho feu amb un te de més qualitat, quedarà més bo... però aquest era el que tenia per casa, i queda bé i és econòmic). 
  • Sacarina líquida o Stevia
  • 3 llimes tallades a quarts. 
  • El suc de dues llimes. 
  • Gel 

Preparació:
  1. En un recipient aboqueu l'aigua i hi poseu a "infusionar" les bossetes de te verd. Sí, en fred. Caldrà deixar-les unes 4 o 5 hores per a que quedi ben infusionat. [També podeu escalfar la meitat de l'aigua fins que bulli i fer infusionar les bossetes i quan ja estigui fet (uns dos o tres minuts) afegiu la resta de l'aigua.]
  2. Quan la infusió estigui llesta hi afegiu la sacarina líquida o la Stevia, al gust. Ha de quedar bastant dolcet, que al te verd amb menta li queda molt bé la dolçor. 
  3. Talleu les llimes i les afegiu a la infusió, juntament amb el suc de les altres llimes. 
  4. Quan aneu a servir poseu una bona quantitat de gel (millor si és picat) en un got i afegiu el te amb les llimes, procurant que hi caiguin trossos de llima sencera per a que faci bonic. 
  5. Poseu una cullereta de remenar cocktails per a que es puguin anar "matxacant" les llimes dins del mateix got. 
  6. I llest per a gaudir! 
  7. (Per suposat, si li afegiu un rajolinet de rom, tindreu un combinat alcohòlic sa i deliciós!)

15 de maig del 2013

Aprofitar un meló "soso"


Ara que arriba l'estiu començo a menjar molta fruita. No és que a l'hivern no en mengi... és que tanta pera, poma i taronja/mandarina, acaben per avorrir-me.

Ara comencen les fruites dolces i boníssimes: cireres, préssecs, síndria, meló...

Quan vaig veure que a la fruiteria tenien meló tipus "galia" (d'aquells rodonets i petits, amb la pell groga) no vaig poder-me estar de comprar-ne un.

En arribar a casa el vaig obrir, el vaig netejar, vaig fer-ne dauets amb la polpa i vaig ficar-los en un "tupper" a la nevera. Sempre faig això amb les fruites grans i pesades de netejar (tipus síndria, meló, pinya...), així les tinc ja netes a la nevera i quan em ve de gust picar alguna cosa, només he d'obrir el tupper i.... uhm!!! Fresquet i ràpid! :)

El cas és que el meló va sortir "soso". Sí, d'aquells que recorden més a un cogombre dolç que a un meló, sabeu què vull dir, no?

Decebuda com estava me l'anava menjant reticent a llençar-lo... fins que vaig recordar una recepta súper senzilla que feia ma tieta quan li sortia un meló així!

Ingredients:

  • Meló "soso"
  • Suc d'una llimona
  • Un parell de culleradetes de canyella en pols
  • Sucre morè o sacarina o stevia

Preparació: 
  1. Partim de la base que el meló està tallat a dauets, sense pell ni llavors, i que el posem en un recipient que puguem tapar i posar a la nevera (un tupper gran anirà bé).
  2. Afegim el suc de llimona, la canyella i l'edulcorant que haguem triat (per suposat, queda millor amb sucre, però si estem a règim i hi posem sacarina o stevia, quedarà la mar de bé). 
  3. Remenem i tastem. Si veiem que té poc gust a canyella, n'afegim més, si veiem que és poc dolç afegim més edulcorant (això va a gustos). 
  4. Deixem reposar unes dues hores a la nevera, i ja està! Està boníssim, refrescant, i salva un meló! xDD

7 de maig del 2013

Gaspatxo de síndria


Jo estava convençuda que aquesta recepta ja l'havia penjat. Però me n'he adonat que no quan he vingut a buscar-la i no l'he trobada.

He buscat per internet receptes de gaspatxo de síndria. Però no he trobat cap que em convencés... així que: me l'he inventada.

Com que estic fent dieta, és un gran aperitiu, per tenir guardat a la nevera, i quan t'entren ganes d'omplir-te una mica, beure'n un got.

Ha quedat boníssim! És la meva debilitat estiuenca, el gaspatxo, en totes les seves variants!

Ingredients (per a tres gots grans, més o menys):
  • 500gr de síndria (ja sense pell)
  • 50gr de ceba
  • 120gr de pebrot vermell
  • Una cullerada sopera de vinagre
  • Dues cullerades soperes d'oli d'oliva extra verge
  • Sal

Preparació:
  1. Netegem bé totes les verdures. I les tallem a trossos grandets (jo ho he fet amb Thermomix, si ho feu amb una batedora normal, feu-los més petitons per a facilitar-li la feina... ;)
  2. Els posem al got de la Thermomix, juntament amb tots els altres ingredients. 
  3. Programem 1 minut a velocitat 6/7. 
  4. Tastem i rectifiquem de sal si és necessari. 
  5. Si no ens agrada la polpa, podem passar-lo pel xinès. A mi m'agrada trobar-m'hi trossets, així que no ho he fet. 
  6. Refrigereu-lo bé fins a l'hora de gaudir-lo!!! :)

*Ja, la foto és espantosa. Ho sé. Sembla de catàleg dolent... xDDDD 

5 de maig del 2013

"Arroz con coliflor y bacalao"


El nom de l'entrada està en castellà per una raó molt senzilla. I és que aquesta recepta forma part de les Receptes de Cartagena, receptes familiars que quan vaig a visitar a la meva iaia i a la resta de la família m'encanta veure com es cuinen i, per suposat, menjar-me-les!

Com a bones receptes tradicionals... les mides són una mica relatives. Us les posaré més o menys, però són bastant "a ojímetro", és a dir, a lo que vingui bé i es tingui en aquell moment.

Aquest arròs l'he menjat moltes vegades a casa la meva iaia, sobretot per quaresma, que és quan no es pot menjar carn (temes de religió, que a casa de la meva iaia encara es respecten). Ara, però, feia molts anys que no s'animaven a cuinar-lo. Aquesta Setmana Santa, vaig demanar-los-hi.

Aquí està la recepta.

Ingredients:

  • Una coliflor petita
  • Un manat d'alls tendres
  • 5 o 6 carxofes grans
  • Pèsols 
  • Bacallà dessalat
  • Arròs (un grapat per persona més un parell de regal)
  • Dos tomàquets grans ratllats
  • "Pimentón" dolç (he buscat la traducció i diu "piment vermell", però no m'agrada gaire... si algú sap com es diu...). 
  • Oli
  • Una ceba mitjana ratllada

Preparació:


  1. Rentem i pelem els alls tendres. Els tallem en trossos d'uns 5 cm (més o menys, no us poseu amb el regle) i els sofregim en una paella amb oli. Quan estiguin fets, els retirem i reservem. 
  2. A la mateixa paella on hem sofregit els alls tendres sofregim la coliflor, que haurem rentat i tallat prèviament en "bouquets". Quan estiguin una mica rossejats, els retirem i reservem. 
  3. En aquesta mateixa paella sofregirem les carxofes, ja pelades i tallades en quarts. 
  4. Posem una cassola gran amb aigua a bullir amb un grapat de sal. Quan arrenqui el bull hi afegirem els pèsols i les carxofes. Quan estiguin les dues verdures cuites, les escolarem i reservarem. 
  5. Preparar el sofregit. Posem un raig generós d'oli d'oliva a la paella i quan sigui ben calent hi aboquem la ceba ratllada. 
  6. Quan la ceba ja està rossejada afegim, amb compte, el tomàquet ratllat i deixem reduir a foc mig. Trigarà una estona, paciència, cal que el tomàquet deixi anar tot el seu suc i es converteixi en una mena de pasta de color vermell molt intens. Quan això passi, afegim una cullerada del "pimentón" dolç, notareu com canvia la olor del sofregit i us agafa molta gana! :)
  7. En una paella de les grans (de les de fer paella), posem aigua a bullir* (més o menys la meitat de la paella). Quan bulli hi afegim el sofregit i remenem fins que s'integri bé. Afegim llavors els pèsols, la coliflor, les carxofes i els alls tendres, juntament amb el bacallà dessalat. Deixem que faci una mica xup-xup. 
  8. Afegim l'arròs i deixem que es vagi coent fins que s'evapora tota l'aigua. Si quan passi això l'arròs encara no és cuit del tot podeu afegir-li una mica més d'aigua (o caldo de peix).
  9. Quan l'arròs sigui cuit, cobrim la paella amb paper de plata durant cinc minuts per a que reposi i... ja podem servir i gaudir! Deliciós!!!


*Si teniu caldo de peix, millor que millor, clar.