Ara que arriba l'estiu començo a menjar molta fruita. No és que a l'hivern no en mengi... és que tanta pera, poma i taronja/mandarina, acaben per avorrir-me.
Ara comencen les fruites dolces i boníssimes: cireres, préssecs, síndria, meló...
Quan vaig veure que a la fruiteria tenien meló tipus "galia" (d'aquells rodonets i petits, amb la pell groga) no vaig poder-me estar de comprar-ne un.
En arribar a casa el vaig obrir, el vaig netejar, vaig fer-ne dauets amb la polpa i vaig ficar-los en un "tupper" a la nevera. Sempre faig això amb les fruites grans i pesades de netejar (tipus síndria, meló, pinya...), així les tinc ja netes a la nevera i quan em ve de gust picar alguna cosa, només he d'obrir el tupper i.... uhm!!! Fresquet i ràpid! :)
El cas és que el meló va sortir "soso". Sí, d'aquells que recorden més a un cogombre dolç que a un meló, sabeu què vull dir, no?
Decebuda com estava me l'anava menjant reticent a llençar-lo... fins que vaig recordar una recepta súper senzilla que feia ma tieta quan li sortia un meló així!
Ingredients:
- Meló "soso"
- Suc d'una llimona
- Un parell de culleradetes de canyella en pols
- Sucre morè o sacarina o stevia
Preparació:
- Partim de la base que el meló està tallat a dauets, sense pell ni llavors, i que el posem en un recipient que puguem tapar i posar a la nevera (un tupper gran anirà bé).
- Afegim el suc de llimona, la canyella i l'edulcorant que haguem triat (per suposat, queda millor amb sucre, però si estem a règim i hi posem sacarina o stevia, quedarà la mar de bé).
- Remenem i tastem. Si veiem que té poc gust a canyella, n'afegim més, si veiem que és poc dolç afegim més edulcorant (això va a gustos).
- Deixem reposar unes dues hores a la nevera, i ja està! Està boníssim, refrescant, i salva un meló! xDD