4 de maig de 2012

Conill al curry

L'altre dia vaig anar al súper i vaig veure que tenien conill d'oferta (dit sigui ja, a mi el conill, ni fu ni fa, no és una carn que aprecii especialment).

Total, que me'n vaig endur un a casa. I el vaig deixar a la nevera "ja el faré demà". I es va quedar a la nevera "ja el faré demà". Fins que, quan ja feia una setmana que estava a la nevera (que el bitxo ja s'havia muntat un loft que t'hi cagues i havia convidat a prendre el te a les pomes i el brik de llet), a l'obrir la porta em va venir un tuf que.... bé, no continuu, que és  bloc de cuina i és lleig, això. Però ja sabeu que no sóc gaire fina, jo. xD

El cas, que avui he tornat a passar pel súper, a comprar conill. Aquesta vegada l'he anat a buscar. Cony, ara em venia de gust!

Total, que me n'he endut un altre i l'he cuinat en quant he arribat a casa. Així no hi ha problema.

La recepta està basada en "una que una vegada vaig veure a la tele i vaig mig reproduïr, però ara només recordo que portava curry".

O sigui que podriem dir que me l'he tret de la màniga. Així, clar i català. xD

Ingredients:

  • Un conill tallat a trossos 
  • Cinc cebes mitjanes
  • Cinc pastanagues grandetes
  • (Una albergínia - això li he posat de sorpresa... diguéssim que les albergínies a la nevera anaven pel camí de fer-se un loft, igual que el primer conill... s'ha d'aprofitar tot, tu)
  • 1L d'aigua
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Curry
  • Un parell d'alls
  • Un parell de fulles de llorer
  • Romaní
  • Una presa de xocolata
Preparació
1. En una cassola gran posem l'oli (una bona quantitat) un parell d'alls sencers i les fulles de llorer.  Anem escalfant, vigilant que no es cremin els alls.

2. Salpebrem el conill i hi afegim una mica de romaní. Afegim a la cassola i daurem. Mentre està a la cassola li posem una mica de curry per començar a donar-li sabor. 

3. Pelem i tallem en trossos petits les cebes i les pastanagues (i l'albergínia, en el meu cas). Reservem.

4. Quan el conill ja estigui ben daurat, traiem els trossos i reservem en un plat. A la cassola hi deixem el llorer i els alls.

5. Afegim a la cassola les verdures. Salpebrem la verdura a la cassola. Anem remenant (abaixem una mica el foc per a que no es cremin les verdures). 

6. Quan les verdures estiguin ben rossades i tendres, afegim un parell de gots d'aigua i la presa de xocolata. Remenem fins que la mescla agafi un color marronós i l'aigua gairebé s'hagi evaporat. 


7. Afegim el conill que havíem reservat i la resta de l'aigua.

8. Deixem bullir uns 20 minuts (jo ho he deixat una mica més, perquè m'agrada amb mnys suc), rectifiquem de sal (en necessitarà bastant) i ja està llest!

2 comentaris:

  1. L'albergínia potser ja era amiga del primer conill XDDD

    ResponElimina
  2. Ai... a mi també m'ha passat alguna vegada això... li has donat una bona solució al finalç! petons!

    ResponElimina

Opina, critica, comenta!