8 de gener del 2013

Peus de porc amb fruits secs


Sóc una d'aquelles persones carnívores. Molt. M'agrada molt la carn, i el peix. També les verdures. Però no m'entra al cap un àpat només a base d'aquestes. Necessito la meva dosi de proteïnes animals.

I el porc m'encanta. Tot ell. Des de la orella fins als peus. I els peus bastant especialment. 

Quan vaig a algun restaurant amb amics i en demano sempre hi ha aquell o aquella que s'escandalitza i em titlla de salvatge. En fi, ho sé, tinc els meus detractors, però aquests peus de porc que m'he preparat avui són deliciosos i he gaudit com una animal menjant-me'ls. :)


Ingredients per a dues racions grans:
  • 4 meitats de peus de porc cuits i envasats al buit* (els venen a qualsevol supermercat). 
  • 4 cebes grans
  • Uns 50gr. d'ametlles torrades
  • Pa ratllat
  • Pinyons
  • Panses o prunes seques (o dàtils, o orellots, si ho preferiu)
  • Oli
  • Sal
  • 400 ml d'aigua o de vi blanc (o 200ml de cada)


Preparació:
  1. Posar a escalfar el forn a 200º
  2. Pelar i tallar les cebes en juliana. Posar-les a la safata del forn, salar-les i regar-les amb un bon raig d'oli d'oliva i la meitat de l'aigua o el vi. Ficar al forn durant un quart d'hora o vint minuts (fins que veieu que la ceba comença a fer-se, però no està feta del tot). Vigileu no us passeu de temps o se us cremarà la ceba i se us enganxarà a la plata del forn. Ho dic per experiència. 
  3. Mentre s'està fent la ceba agafem les ametlles i les piquem petitones (jo les vaig posar dintre una bossa de plàstic i hi vaig passar el corró per sobre). I ho mesclem amb la mateixa quantitat de pa ratllat. 
  4. Quan la ceba està mig feta, traiem la plata del forn (amb compte no us cremeu). Posem a sobre de la ceba els peus de porc cuits* i desenvasats (el plàstic el llanceu, però no als envasos! xDD). A sobre dels peus de porc hi posem un parell de cullerades de la mescla de pa ratllat i ametlla. Procurant que quedi a sobre (tot i que si cau una mica no passa res). 
  5. Per sobre de la mescla que heu posat, poseu-hi els pinyons (i si voleu posar-hi nous, avellanes o... anacards, vosaltres mateixos, imaginació al poder) i les panses o prunes. 
  6. Al voltant dels peus de porc (a sobre NO) poseu-hi la resta del vi o l'aigua, banyant la ceba. 
  7. Tornem a posar al forn a 250º, durant deu minuts o un quart d'hora. Penseu que els peus de porc, en realitat ja estan fets i només cal que s'escalfin. El que estem fent en aquest pas és que la ceba acabi de coure's i que tot agafi el gustet dels fruits secs. 
  8. Quan la crosta de pa ratllat estigui daurada, ja podem treure'ls del forn i gaudir-los! Bon profit!

*Els peus de porc també els podeu comprar crus i coure'ls vosaltres mateixos, però això és bastant feinada, jo no ho he fet mai... 

1 comentari:

  1. Jo també sóc dels que no pot viure sense menjar carn, i si al restaurant hi ha mà de ministre, ja tinc el segon plat ben clar (a no ser que hi hagi bacallà, número 1 del meu paladar).
    Molts cops et titllen de fartís per menjar-te els peus, quan són un plat deliciós, el facis com el facis!

    ResponElimina

Opina, critica, comenta!