15 de maig del 2013

Aprofitar un meló "soso"


Ara que arriba l'estiu començo a menjar molta fruita. No és que a l'hivern no en mengi... és que tanta pera, poma i taronja/mandarina, acaben per avorrir-me.

Ara comencen les fruites dolces i boníssimes: cireres, préssecs, síndria, meló...

Quan vaig veure que a la fruiteria tenien meló tipus "galia" (d'aquells rodonets i petits, amb la pell groga) no vaig poder-me estar de comprar-ne un.

En arribar a casa el vaig obrir, el vaig netejar, vaig fer-ne dauets amb la polpa i vaig ficar-los en un "tupper" a la nevera. Sempre faig això amb les fruites grans i pesades de netejar (tipus síndria, meló, pinya...), així les tinc ja netes a la nevera i quan em ve de gust picar alguna cosa, només he d'obrir el tupper i.... uhm!!! Fresquet i ràpid! :)

El cas és que el meló va sortir "soso". Sí, d'aquells que recorden més a un cogombre dolç que a un meló, sabeu què vull dir, no?

Decebuda com estava me l'anava menjant reticent a llençar-lo... fins que vaig recordar una recepta súper senzilla que feia ma tieta quan li sortia un meló així!

Ingredients:

  • Meló "soso"
  • Suc d'una llimona
  • Un parell de culleradetes de canyella en pols
  • Sucre morè o sacarina o stevia

Preparació: 
  1. Partim de la base que el meló està tallat a dauets, sense pell ni llavors, i que el posem en un recipient que puguem tapar i posar a la nevera (un tupper gran anirà bé).
  2. Afegim el suc de llimona, la canyella i l'edulcorant que haguem triat (per suposat, queda millor amb sucre, però si estem a règim i hi posem sacarina o stevia, quedarà la mar de bé). 
  3. Remenem i tastem. Si veiem que té poc gust a canyella, n'afegim més, si veiem que és poc dolç afegim més edulcorant (això va a gustos). 
  4. Deixem reposar unes dues hores a la nevera, i ja està! Està boníssim, refrescant, i salva un meló! xDD

6 comentaris:

  1. A això se'n diu aprofitar la fruita, quina bona idea!!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Ara comencen les fruites bones, bones! I abans que arribin, aquesta és una bona manera de menjar el meló. Bé, i si ja és de temporada i dolç també anirà bé, oi? Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Si el meló és ja dolç i bo, la llimona i la canyella li queden també fantàsticament! :)

      Elimina
  3. Genial aquesta idea per aprofitar un meló "soso", que de tant en tant en surt algun!!

    ResponElimina

Opina, critica, comenta!