30 de maig del 2013

Mojito de te verd (light)


Segueixo fent dieta. Aquest any la operació bikini va en sèrio, crec que ja us ho vaig dir. I vaig perdent, poc a poc, però sense pausa. Diu la meva dietista que anem bé. Jo, mentre no pugi, ja estic feliç. :)

El cas és que avui em venia de gust beure alguna cosa que no fos aigua. Però quedaven descartats els sucs de fruites així com els refrescos per la gran quantitat de calories que aporten (i perquè no en tenia cap de "light" a la nevera... xD).

He recordat que feia uns dies havia fet un te verd amb menta i el tenia a la nevera, refredant. I llavors he obert el calaix de les verdures i hi havia una llima esperant-me. He sumat dos i dos i... he fet l'experiment. Ha quedat boníssim!

El te verd és antioxidant, ajuda en la pèrdua de pes i té una baixa concentració de teina, però suficient per a activar-nos una mica (fins i tot hi ha llocs que diuen que podria ajudar en la prevenció de les càries!!!).
La llima té un gran contingut de Vitamina C i de Potassi, és altament diurètica, té propietats antioxidants, depuratives i reconstituents. I aquestes són només algunes de les propietats que té, podeu llegir més aquí.

Ingredients (per a 4 o 5 gots):
  • 1,5 l d'aigua mineral
  • 10 bossetes de te verd amb menta (a veure, si ho feu amb un te de més qualitat, quedarà més bo... però aquest era el que tenia per casa, i queda bé i és econòmic). 
  • Sacarina líquida o Stevia
  • 3 llimes tallades a quarts. 
  • El suc de dues llimes. 
  • Gel 

Preparació:
  1. En un recipient aboqueu l'aigua i hi poseu a "infusionar" les bossetes de te verd. Sí, en fred. Caldrà deixar-les unes 4 o 5 hores per a que quedi ben infusionat. [També podeu escalfar la meitat de l'aigua fins que bulli i fer infusionar les bossetes i quan ja estigui fet (uns dos o tres minuts) afegiu la resta de l'aigua.]
  2. Quan la infusió estigui llesta hi afegiu la sacarina líquida o la Stevia, al gust. Ha de quedar bastant dolcet, que al te verd amb menta li queda molt bé la dolçor. 
  3. Talleu les llimes i les afegiu a la infusió, juntament amb el suc de les altres llimes. 
  4. Quan aneu a servir poseu una bona quantitat de gel (millor si és picat) en un got i afegiu el te amb les llimes, procurant que hi caiguin trossos de llima sencera per a que faci bonic. 
  5. Poseu una cullereta de remenar cocktails per a que es puguin anar "matxacant" les llimes dins del mateix got. 
  6. I llest per a gaudir! 
  7. (Per suposat, si li afegiu un rajolinet de rom, tindreu un combinat alcohòlic sa i deliciós!)

1 comentari:

  1. Ostres Sílvia, aquest mojito m'anirà de conya que sempre hi ha convidats que no poden o no volen alcohol, i anirà perfecte!

    Petons!

    ResponElimina

Opina, critica, comenta!