12 de febrer de 2013

Coliflor amb beixamel de règim

Imatge extreta d'aquí
Des que vaig començar a entrar en aquest mundillo de la cuina hi ha un aparell que m'ha fet companyia i m'ha ajudat (tot i que segueixo pensant que no li faig tant de cas com podria, no l'acabo d'exprimir...): la Thermomix.

Me la va regalar la meva sogra i la veritat és que és una passada. No la he fet servir per preparar grans plats, però sempre m'ajuda d'una manera o una altra.

I, per suposat, tothom qui tingui una Thermomix hauria de conèixer al meu gran amor internàutic: Velocidad Cuchara.

De debó, estic enamorada d'aquesta dona: Rosa Arda. És una passada la dedicació que li té a la seva pàgina i lo meravelloses que són les seves receptes. De debó, no és conya, sempre surten clavades i boníssimes (i si no teniu Thermomix podeu passejar-vos-hi igual per la seva web que trobareu un munt d'idees per a fer!).

En definitiva, que avui per dinar he fet una de les seves receptes. I és que ara que la coliflor està barata és una gran i nutritiva opció per menjar!

Ingredients:

  • Una coliflor neta (separada per "pomets")
  • 200gr de pit de gall dindi gruixut (d'aquells que vénen en "barres"). 
  • 30 gr d'oli d'oliva
  • Una ceba petita (més o menys de 30gr).
  • 600 gr de carbassons pelats i nets (és important que no els quedi cap trosset de pell, si no la beixamel tindria un aspecte verdós...)
  • 150 gr de llet (a la recepta posa 200, però a mi em sembla que la beixamel queda molt líquida)
  • 4 formatgets desnatats (o sencers si no us importa afegir caloríes). 
  • Sal
  • Pebre
  • Nou moscada
  • Formatge per a gratinar (jo li vaig posar Parmigiano, però li podeu posar mozzarella, o el que us vingui de gust). 

Preparació:
  1. Posem la coliflor neta i tallada en una olla amb aigua i sal. Portem a ebullició i deixem uns 10 minuts o un quart d'hora. A mi m'agrada més aviat "al dente", però això va a gustos... 
  2. A la thermomix poseu l'oli d'oliva i programa 3 minuts, temperatura varoma i velocitat 1. 
  3. Quan acabi el temps, afegim la ceba tallada a la meitat i els carbassons tallats a trossos (poden ser grandets) i programem 7 minutos, temperatura Varoma, velocitat 1.
  4. Quan acabi el temps afegim la resta d'ingredients i programem 15 minuts, 100º de temperatura i velocitat 1. 
  5. Un cop acabi aquest temps, triturarem durant 15 segons a velocitat 5 (sense temperatura) i comprovarem que ha quedat homogeni. Si no, programem 10 segons més a velocitat 5 fins que quedi homogeni. 
  6. Escorrem la coliflor durant una estona per a que deixi anar el màxim d'aigua. 
  7. Preescalfem el forn a 200º, amb el gratinador i calor a baix (si no teniu aquesta opció, només amb el gratinador). 
  8. En una safata de forn posem una capa de la beixamel i la meitat del pit de gall dindi tallat a quadradets petits. A continuació posem tota la coliflor i, seguidament, cobrirem amb la resta de la beixamel. Acabarem la plata de forn posant-hi el nostre formatge ratllat preferit (si esteu a règim o voleu controlar les calories vénen formatge ratllat light que està prou bo!). 
  9. Posem al forn i esperem fins a que el formatge estigui fos i daurat. 
  10. Servim i gaudim d'un plat sa, econòmic i molt complet. Però sobretot boníssim!!!


*Es pot fer la versió vegetariana: només cal treure-li el pit de gall dindi. 

3 comentaris:

  1. Ohhhh!!!! Muchas graciassss. Que ilusión leerte aunque sea en catalán, jejejeje, lo digo porque no lo entiendo mucho, pero creo que has hablado muy bien de mi :DDD
    De verdad, gracias por ponerme tan bien y que sepas que para mi es un orgullo muy grande que te guste mi blog. Un beso enorme Silvia
    Rosa

    ResponElimina
  2. Rosa, la ilusión (y el honor) es que hayas venido a visitarme!!! :D

    ResponElimina
  3. Tens la Thermomix de la foto (old school) o tens la moderna?
    Jo també la tinc i m'ajuda en el caòtic món de donar menjar a una família de feres, realment et fa estalviar molt temps a la cuina!

    ResponElimina

Opina, critica, comenta!