8 de febrer del 2013

Bunyols de vent o de Quaresma

Ahir va ser dijous gras, però com que vaig anar tot el dia de bòlit amunt i avall no vaig tenir temps de preparar una truita de patates ben bona ni tan sols de comprar botifarra d'ou (un dels meus embotits preferits). També voldria haver fet una coca de llardons amb la recepta de ma mare, que li surt boníssima, però òbviament, tampoc no vaig tenir temps.

Total, que avui m'he llevat i he pensat: em ve de gust cuinar. I he recordat que comença la Quaresma i que el més típic en aquests casos és fer bunyols!

Dit i fet, m'he posat a bussejar en el món internàutic i m'he trobat amb un blog fantàstic (que ara mateix posaré aquí al costat per a que el tinguem present) i amb una recepta de bunyols senzilla, ràpida i "resultona" que, amb el permís de la Gemma, que ara li demanaré, la copiaré aquí.

M'agraden molt com han quedat, però pel meu gust fan massa gust a ou. No sé, crec que els tres ous que hi he afegit eren massa grans i potser amb dos ja n'hagués tingut prou. Bé, en tot cas, són fàcils de fer i queden molt bons!

Si en torno a fer els farciré de crema pastissera. Jo sempre pensant en la dieta. :)


Ingredients:
  • 125ml de llet
  • 75g de farina
  • 60g de mantega sense sal
  • 3 ous mitjans
  • Un pessic de sal
  • anís sec (jo no n'he posat, ara que hi penso, serà per això pel que fan massa gust a ou?)
  • Molt de sucre per a arrebossar-los bé
  • Oli per fregir (jo en faig servir de girasol, però podeu posar-ne d'oliva)

Preparació:
  1. Posar la llet, la mantega i el pessic de sal en un cassó a foc mig. 
  2. En el moment que la mantega s'hagi fos del tot i la llet estigui bullint, hi afegirem tota la farina de cop, sense apagar el foc. 
  3. Anirem remenant contínuament fins que s'hagi fet una massa espessa que, en moure la cullera, es desenganxi de les parets (és un procés bastant ràpid, jo crec que no m'ha trigat ni un minut). 
  4. Retirem el cassó del foc i anem afegint els ous. D'un en un. Remenant fins que s'integri amb la resta de massa. 
  5. Posem l'oli en una paella i escalfem. Quan estigui ben calent anem posant petites porcions de la massa a dins (intenteu que quedin "rodonetes" fent boletes amb dues culleres). 
  6. Quan estiguin daurats per totes dues bandes treure del foc i deixar reposar sobre paper de cuina per a treure l'excès d'oli. 
  7. Un cop fregits arrebossar-los amb molt de sucre (i canyella de forma opcional). 
  8. Gaudir i engreixar. ;)

P.S: ara veig que la Gemma no és que faci temps que no escrigui, és que s'ha mudat de casa. Aquí podreu seguir les seves receptes.

2 comentaris:

  1. Je je je... m'he mudat de casa :)
    T'han quedat uns bunyols perfectes! Tot i que m'estranya això que dius del gust d'ou...
    I volem veure la recepta de la coca de llardons de la teva mare, eh? ;)

    ResponElimina
  2. Gràcies pel teu comentari Gemma! :D

    Lo de l'ou, suposo que és perquè no li vaig posar anís. He de dir que tots els que els van provar no van queixar-se, així que igual va ser cosa meva... xDDD

    La coca de llardons la posaré en algun moment... ;)

    ResponElimina

Opina, critica, comenta!