20 d’abril del 2012

Orada al forn

La operació bikini ha començat. Com cada any. Bé, com cada any no, que aquest any ja és la segona vegada que la començo...

Però ara va de debó. Que una ha de lluïr "tipassu" en bikini! (uhm... ara em fotria un bikini ben carregat de formatge.... uf...).

En fi. Que aquesta nit per sopar, m'he preparat un plat que m'encanta i que és molt light!*

Vaig anar al mercat la setmana passada i les orades estaven a bon preu. I com que és un dels meus peixos preferits me'n vaig endur dos. La peixatera em va demanar si volia que me'ls netegés, i jo, que sóc "más chula que un ocho" li vaig dir "nooooooo, no cal, ja ho faré jo".

Avui quan les he descongelat i m'he posat a buidar-li els budells m'he cagat en la meva "chulería" de mala manera... en fi. No us he posat fotos perquè no és agradable, sincerament... xD

Total, anem amb la recepta, que em lio i us acabo explicant la meva vida, per variar.

Ingredients:
  • Una orada per comensal
  • Una llimona
  • Un tomàquet madur (de tamany mitjanet) per persona (més o menys, això va bastant al gust del consumidor)
  • Un parell de cebes mitjanetes per persona (el mateix que el tomàquet)
  • Sal
  • Una cullerada d'oli d'oliva
  • Vi blanc de cuina (optatiu)

Preparació:

1. Netegem les orades i els hi fem dos talls transversals a cadascuna. Salem per fora i una mica per dins (al forat que ha deixat en netejar-i els budells). En cadascun dels talls hi farem encabir mitja "rodaja" (com es diu, això, en català?) de llimona. Us poso una foto:


2. Posem el forn a preescalfar a 250º.

3. Pelem les cebes i les tallem "en juliana" (caram, ara me n'adono que el meu vocabulari culinari és més castellà... deu ser de les mestres que he tingut, és a dir, la meva iaia i la meva mare..), les anem posant al fons de la plata de forn fins que en fem una bona capa.

4. Rentem els tomàquets i els tallem en 8 o 10 trossos. Els anem posant al fons de la plata de forn, a sobre de la ceba.

5. Posem sal a la ceba i el tomàquet (poseu-n'hi amb alegria, ja que les dues verdures són molt dolces). Aquí hi podeu afegir també alguna espècia que us agradi: romaní, orenga..

6. Posem les orades a sobre de la ceba i el tomàquet i hi afegim una cullerada sopera d'oli d'oliva (òbviament, quant més bo, millor).


7. Fiquem la safata al forn i baixem la temperatura a uns 180º (jo tinc forn amb ventilador, els que no en tingueu, poseu-lo a uns 200º). Tindrem la orada al forn uns 20 minuts (això en funció del tamany de la orada, les meves eren mitjanetes tirant a petites, però si són grans necessitareu més estona).


8. Serviu i... a gaudir d'un plat sa, light i boníssim!!!




*Es pot fer la versió no-light, que és més contundent i més bona, afegint-li més oli, patates i pinyons. En aquest cas, haureu de cuinar primer la mescla de patates-ceba-tomàquet al forn, durant uns vint minutets, i després afegir-hi les orades, per a que no us quedin seques aquestes ni crues les patates.

2 comentaris:

Opina, critica, comenta!