Aquesta recepta és completament invenció meva, ja fa un parell d'anys que la vaig descobrir, com sempre per casualitat, i la veritat és que la faig bastant sovint.
Proveu-la i no us n'en penedireu!
Ingredients:
- 1 pit de pollastre per persona
- 1 ceba petita per persona
- 500 ml de llet
- Una culleradeta (de postres) de Maizena
- Una culleradeta (de postres) de curry
- Sal, pebre i oli
Preparació:
- Tallem els pits de pollastre en trossos més o menys uniformes i els posem en un recipient fondo.
- Salpebrem i afegim el curry per sobre.
- Tirem per sobre 450 ml de llet fins que més o menys quedin tots els trossos de pit coberts i deixem macerar un quart d'hora.
- Posem un rajolinet d'oli d'oliva en una paella i afegim les cebes tallades molt finetes (a mi m'agrada amb molta ceba, però se'n pot fer amb poca o sense, a gust del consumidor).
- Deixem sofregir la ceba mentre, en un got afegim la culleradeta de Maizena als 50ml de llet que havíem reservat i remenem fins que es dissolgui.
- Quan la ceba estigui enrossida, afegim a la paella, amb foc ben fort, la mescla de pit de pollastre i llet i, després la llet amb Maizena.
- Anem remenant per a que no s'enganxi ni es cremi i deixarem un parell de minuts que es facin els trossets de pollastre i que la salsa lligui una micona.
- I ja ho tenim llest per emplatar, menjar i gaudir! Jo ho he decorat amb una mica de ceba fregida per sobre.
Canvia la llet per iogurt grec, llet de soja o (per a mi, la millor opció) llet de coco. Brutal :-)
ResponElimina