25 de juny del 2013

Coca de llardons




Que sí, que ja ho sé. Que normalment aquestes entrades "temàtiques" s'escriuen abans de la festa en concret per a que, així, tots pugueu fer la recepta per a la festa en si.

Però jo sóc alternativa. O mandrosa, no ho tinc molt clar. El cas és que fins a avui no he pogut posar-me a teclejar aquesta recepta tan fàcil i tan bona que us deixarà encantats de la vida.

Només us dic que, des que ma mare va aprendre a fer-la, mai més hem comprat coca de llardons en un forn. Està molt més bona aquesta!

Ingredients:

  • 2 planxes de pasta de full (si són congelades, deixeu-les una estona que es descongelin)
  • 200gr de llardons
  • 150gr de sucre morè
  • Un parell de cullerades de canyella mòlta
  • Pinyons
Preparació:
  1. Preescalfa el forn a 180º. 
  2. Pica els llardons. Jo vaig posar-los a la Thermomix i vaig apretar tres cops el turbo. Si no tens Themomix pots fer-ho posant-los en una bossa i passant-hi per sobre el corró. 
  3. Exten una planxa de pasta de full vigilant que no quedin irregularitats. Punxa-la bé amb una forquilla, sobretot per les vores. Si no ho fas, quedarà massa bufada. 
  4. Barreja en un recipient el sucre i la canyella. 
  5. Espolvoreja per sobre de la planxa de pasta de full la meitat de la barreja de sucre i canyella, vigilant que quedi tot ben repartit. 
  6. Posa-hi per sobre la meitat dels llardons, més o menys, de manera que quedi tota la base coberta. 
  7. Ara agafa el corró i passa'l per sobre, per a que els llardons i el sucre quedin ben enganxats a la base. 
  8. Posa la segona planxa de pasta de full a sobre la primera i enganxa les vores per a que quedi segellat el "farcit". 
  9. Per sobre d'aquesta segona capa repetim els passos 5, 6 i 7. Sí, el 7 també, amb compte. 
  10. Posa-hi per sobre els pinyons. 
  11. Posa-ho al forn i espera fins que vegis que està ben daurada. No et preocupis si s'infla una mica, després al refredar-se baixa!
  12. Menja-te-la brindant amb una bona copa de cava! :)

3 comentaris:

  1. Quina bona pinta que fa Sílvia!!

    I a més de ràpida, fàcil de fer! M'ho apunto que curiosament aquest any m'he quedat sense coca de llardons (de moment!).

    Petons!

    ResponElimina
  2. Gràcies Víctor!

    Realment estava MOLT bona! :)

    Anima't a fer-la i ja m'explicaràs! ;)

    ResponElimina

Opina, critica, comenta!